Pagina 1 van 65 1231151 ... LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 644
 1. #1

  Smile Mijn hernia ervaringen

  Hallo allemaal,

  Na een tijdje op dit forum rond gelezen te hebben, heb ik besloten om me aan te melden. Dit om mijn ervaringen en vragen met jullie te delen.
  Ik ben Ingeborg, 39 jaar en woon met man, 2 honden & 2 katten in brabant.
  Als er niks met mij aan de hand is dan werk ik 20 uur per week als begeleidster van verstandelijkbeperkte mede mensen. En heb ik een gezellig sociaal leven.
  Nu ben ik helaas thuis omdat ik weer last heb van mijn been.
  4 jaar geleden kreeg ik steken in mijn linker bil, kramp in mijn kuit bij het lopen, en tintelingen tot in mijn voet. Dus naar de huisarts en die stuurde me door naar de fysio. Van allerlij soorten therapie gehad en gedaan maar zonder resultaat. Doordat ik met het naar voren buigen met mijn handen bij de grond kon werd er niet aan een hernia gedacht. Zo heb ik anderhalfjaar aan getut. Via de huisarts door naar de neuroloog. Een mri scan laten maken. En jawel hoor een hernia op L5!!! Omdat ik er allang mee liep werd er besloten om te gaan opereren. Een klassieke operatie volgde en ik heb 4 dagen in het ziekenhuis gelegen. Een maal thuis ging de revalidatie goed. Een bed in de huiskamer gezet zodat ik niet boven hoefde te ruste. Dit werdt overigens erg gewardeerd door onze honden en katten. Gezellig met z'n 5jes rusten!
  De fysio kwam in het begin bij mij thuis, maar al snel ging ik op de fiets naar de fysio. Na 3 maanden kon ik zonder klachten doen wat ik wou en was ik volledig aan het werk!!! Helemaal tevreden dus!!!
  Helaas zijn de klachten terug gekeerd en is het hele verhaal opnieuw begonnen. Weer fysio, rug intapen en werken met een rugbrace. En weer hielp er niks afdoende. Dus dan maar weer naar de neuroloog. En een mri-scan laten maken. Die laat nu een hele kleine hernia op L5 laat zien. Volgens de neurologe kon ik het beste McKenzie therapie gaan volgen. Want de hernia is minimaal dus kon ik niet zo veel last van mijn been hebben. Jammer genoeg heeft de therapie mij niet gehoplen. Ondertussen heeft de neuroloog overleg gehad met de neurochirurg en ze kwam er op terug dat ook een kleine hernia voor problemen kan zorgen. Nu zit ik te wachten op een oproep voor een tijdlijke zenuw blokkade. Zodat ze zeker weten dat de zenuw knel zit. Als dit zo is willen ze gaan opereren. Maar wat voor een operatie het gaat worden weet ik nog niet??? Ik heb hier op dit forum al het nodige gelezen. Maar heeft er iemand goede of minder goede ervaringen met het opereren van een 2e hernia op de zelfde plek? En wekle operatie heb je gehad? Ik hoor het graag!!!

  Groetjes Ingeborg

 2. #2

  Standaard

  hallo ingeborg.
  een warm welkom kom ik jou toe wensen.
  have fun

 3. #3

  Standaard

  Hallo Ingeborg,

  Vervelend dat je vermoedelijk voor de 2 e keer geopereerd moet gaan worden. En het klopt een kleine hernia geeft net zoveel pijn en klachten als een grotere.
  Ben zelf 2 x op hetzelfde niveau geopereerd en heb daar geen extra hinder van ondervonden. Alleen mijn litteken is een stuk groter.
  Maar misschien heb je het geluk dat de tijdelijke zenuw blokkade iets voor je kan betekenen.
  Sterke!

  Groetjes, Kiwi

 4. #4

  Standaard

  Hallo Puck & Kiwi,

  Bedankt voor jullie leuke reactie. Kiwi ik vind het fijn om te horen dat je baat hebt gehad bij een 2e operatie. En ach ik vind het niet zo erg als het litteken groter is. Ik zie het toch niet de hele dag. Als het dan ook maar helpt!
  Heeft iemand van jullie ervaring met een tijdelijke zenuw bokkade? Of iemand anders van de lotgenoten? Wat ik gelezen heb werkt het maar van hele korte duur. Dat viel mij tegen, want ik dacht daarna gewoon weer aan het werk te gaan! Maar ik houd jullie op de hoogte.

  Groetjes Ingeborg

 5. #5

  Smile

  Hallo allemaal,

  Gisteren bij de ARBO-arts geweest. Ik zag er enorm tegen op want je hoort wel verhalen waar ik het helemaal koud van krijg.
  Gekukkig was dit een hele begripvolle arts. Werken zit er volgens hem en mijn eigen manager er nu niet in. Het advies is rustig aan doen. De zenuw blokkade afwachten en bekijken wat het resultaat is. En zo nodig opereren. Want als de zenuw klem zit dan is opereren de enigste optie volgens de ARBO-arts.
  Het is voor mezelf erg fijn dat ik de rust krijg!
  Voor de zenuw-blokkade alle formulieren ingevuld. En nu kijk ik uit naar de oproep om die te laten zetten. Want het kan me niet snel genoeg gaan! Ik wil weer letterlijk zo snel mogelijk op de been zijn.

  Groetjes Ingeborg

 6. #6

  Standaard Geduld

  Hallo Allemaal,

  Voor mij is nu het wachten aangebroken op de afspraak met de anesthesist. Ik kan pas 26 nov terecht voor een onderzoek en gesprek . Nou hier werd ik dus niet blij van en ik heb het ziekenhuis gebeld. De afspraak kon niet verzet worden, maar als er een zenuw-blokkade gezet moest worden dan kon dat wel snel na de eerste afspraak. Daar hoop ik dan maar op want de pijn in mijn been wordt langzaam maar zeker erger! Dit is geduld hebben zeg. Maar als de blokkade helpt weet ik ook dat ik onder het mes moet. En daar zie ik toch ook wel erg tegen op.

  Groetjes Ingeborg

 7. #7
  Geregistreerd
  28 september 2008
  Locatie
  Het Hoge Noorden.
  Leeftijd
  64
  Berichten
  3.496

  Standaard

  Heel veel sterkte meid!

 8. #8

  Standaard heel veel sterkte

  hallo ik wens je heel veel sterke met de tweede operatie
  ik heb ook een tweede operatie gehad
  succes !!!

 9. #9

  Standaard

  Hoi Ingenborg,

  Heel veel sterkte! Hoop voor je dat toch nog alles snel gaat.

  Gelukkig heb je een arbo arts met begrip.

  Groetjes, Kiwi

 10. #10

  Angry Zenuw-blokkade

  Hallo allemaal,

  Hier weer het vervolg van de behandeling van mijn 2e hernia.
  Samen met mijn man ben ik donderdag de 26e nov naar het ziekenhuis geweest. En we hadden daar een gesprek met een ontzettend fijne arts.
  Ze heeft heel duidelijk uitgelegd wat er aan de hand is en wat ze willen gaan doen. Ze gaan 3x een zenuw-blokkade zetten,iedere 2 weken 1 blokkade.
  De blokkade is om te kijken welke van de 2 zenuwen nu de problemen
  geeft? De zenuw-blokkade is zo tijdelijk dat ik minimaal een paar uur
  tot maximaal 4 dagen van de pijn af kan zijn. Ik hoop op die 4 dagen
  natuurlijk!!!!! De zenuw-blokkade is dus puur als diagnose. Tegelijk met
  die zenuw-blokkade gaan ze medicatie (corticosteroide) in spuiten op de plek van de hernia. Een hernia kan giftige stofjes af geven en door de medicatie kan het zijn dat de hernia tot rust komt en de zenuwen meer ruimte krijgen.
  Als dat zo is kom ik natuurlijk heel goed weg, en hoef dan niet
  geopereerd te worden. Bij sommige mensen helpt deze medicatie bij
  anderen niet. Dus vind ik het heel spannend wat het bij mij gaat
  doen??? Wie heeft er ervaring met deze behandeling?

  Ze wilde na deze behandeling starten met een tens-apparaat. Dit heb ik 5 jaar geleden ook gehad tegen zenuwpijn in mijn arm. Ik vond het een heel belastende behandeling. Voornamelijk omdat ik uiteindelijk ook nog uitslag kreeg van de verschillend uitgeprobeerde pleisters! Een maal thuis en na een nacht niet slapen heb ik het ziekenhuis gebeld en de situatie uitgelegd. De dame aan de telefoon was heel begripvol en zei dat ik dan echt niet aan een tens-apparaat moest gaan beginnen. Pfff wat was de opluchting bij mij groot!

  Ik wil deze behandeing graag een kans geven. Want het gaat langzaam slechter. Nou krijg ik net de brief met de datum's binnen voor de zenuw-blokkade's. Daar wordt ik dus echt niet blij van. Eerder !!!
  De eerste behandeling is dinsdag 5 januari. Nog weer een dikke 4 weken wachten.!
  En als deze behandeling niet helpt dan moet ik als nog onder het mes nou dat wordt nog een lange geschiedenis!
  Sorry dat ik hier wat mopperig doe maar ik krijg nu echt een dip met baal moment!!!

  Groetjes Ingeborg

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Soortgelijke discussies

 1. Hernia mijn verhaal..
  By Jootjeeee in forum Hernia
  Reacties: 32
  Laatste bericht: 31 oktober 2009, 19:55
 2. separeer ervaringen
  By Nemo in forum Algemeen Psyche
  Reacties: 26
  Laatste bericht: 16 augustus 2009, 11:40
 3. Ervaringen Pactum Lochem of Arnhem
  By Dreamer in forum Opvoeding
  Reacties: 11
  Laatste bericht: 31 maart 2009, 22:30
 4. Prikkelverwerking na ongeluk: ervaringen gezocht
  By Geerlings in forum Hersenletsel
  Reacties: 2
  Laatste bericht: 15 februari 2009, 08:03
 5. Mijn hernia
  By Mike in forum Hernia
  Reacties: 1
  Laatste bericht: 25 maart 2008, 19:18

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •