Weergegeven resultaten: 1 t/m 1 van 1

Discussie: Het gevaar van pillen kopen via internet

 1. #1
  Geregistreerd
  28 september 2008
  Locatie
  Het Hoge Noorden.
  Leeftijd
  66
  Berichten
  2.523

  Standaard Het gevaar van pillen kopen via internet

  BLIJF ALERT!

  Het gevaar van pillen kopen via internet

  Deze website van het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) geeft informatie over de gevaren van pillen die je via internet kan kopen. Een groot gedeelte daarvan betreft nep/namaakmedicijnen. Het kan gaan om erectiepillen, afslankmiddelen, haargroeimiddelen of kalmeringsmiddelen. In neppillen kunnen verkeerde werkzame stoffen zitten, foute doseringen of vervuilingen. Ze zijn gevaarlijk voor uw gezondheid en kunnen leiden tot ernstige bijwerkingen en zelfs tot de dood. Hoe riskant het bestellen van pillen via internet is, blijkt uit recent onderzoek van de Consumentenbond. Als een bestelling al aankomt, is het de vraag of je ontvangt wat je bestelde. De meeste middelen bevatten niet de juiste hoeveelheid werkzame stof en/of bevatten (andere) stoffen die schadelijk kunnen zijn. Bijsluiters ontbreken bijna altijd. Je weet dus nooit zeker wat je slikt en wat de gevolgen kunnen .

  Bron: Internetpillen.nl

  De Nederlandse Douane heeft op verzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de Wereld Douane Organisatie (WDO) in een week tijd 99 pakketten met in totaal 24.596 potentieel gevaarlijke illegale geneesmiddelen in beslag genomen.

  Landen van herkomst waren vooral China, Hong Kong en India. Deze actie was in het kader van Operatie Pangea III, een internationale campagne tegen de illegale handel in geneesmiddelen via het internet.
  Meer dan 40 landen deden in de week van 5 tot en met 12 oktober mee aan operatie Pangea III die werd geco?rdineerd door Interpol. De internationale campagne is enerzijds bedoeld om aandacht te vragen voor de gezondheidsrisico's die het gebruik van deze middelen met zich mee kunnen brengen. Anderzijds was het streven om zoveel mogelijk potentieel gevaarlijke geneesmiddelen van de markt te halen.

  Wereldwijd zijn in de afgelopen week 76 arrestaties verricht. In totaal werden 267.855 verdachte pakjes ge?nspecteerd door de Douane van de 40 deelnemende landen. Dit heeft geleid tot het in beslag nemen van 10.916 pakjes met daarin in totaal ruim 1 miljoen pillen met een totale geschatte waarde van ruim 2 miljoen euro.
  De in beslag genomen illegale geneesmiddelen betrof vooral erectiepillen, afslankmedicatie, slaappillen, anabole stero?den, antidepressiva, pijnstillers, hartmedicatie, insuline, cholesterolverlagers, haargroeimiddelen en medicijnen tegen kanker.
  Binnen de actie is niet alleen gekeken naar de invoer van middelen, maar is ook expliciet aandacht besteed aan het traject daarvoor en de daarbij behorende geldstromen. Hieraan werd meegewerkt door internetproviders, maatschappijen voor elektronisch betalen en postorderbedrijven over de hele wereld.

  Bron: Home - MinFin.nl
  Laatst gewijzigd door Invisible; 20 oktober 2010 om 21:48

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Soortgelijke discussies

 1. Spanjaarden willen octopus Paul kopen
  By Invisible in forum Oude berichten
  Reacties: 0
  Laatste bericht: 11 juli 2010, 13:46
 2. Risico's bij bestellen pillen via internet
  By Invisible in forum Oud nieuws
  Reacties: 0
  Laatste bericht: 26 september 2009, 20:06

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •